woensdag 2 september 2015

Welkom

Een blog... een eerste bericht... En nog geen idee waar dit naar toe gaat. Maar toch, ik kan niet achterblijven, al is het maar omdat ik nog zo veel van anderen kan leren. 

Welkom op mijn blog 'Werken om te Leven'. Een alles omvattende titel die bij nader inzien niet heel veel zegt. Wat is Werken om te Leven? Waarom Werken om te Leven? En wat is Leven, of Werken is deze context? 

Hopelijk wordt het antwoord op deze vragen in de loop van de tijd steeds helderder, althans mijn visie erop. Door hard te werken verdien ik een inkomen dat me de mogelijkheid biedt om keuzes te maken. Keuzes over zaken waar ik waarde aan hecht, kwaliteit van leven, in het heden maar ook in de toekomst. 

Wat heb je er aan om jezelf nu alle luxe te permitteren, terwijl je op je oude dag de eindjes nog maar nauwelijks aan elkaar geknoopt krijgt? 
En wat heb je er aan om jezelf in het heden niks te gunnen om je toekomst zo veel mogelijk op orde te hebben, terwijl het helemaal niet zeker is dat je er dan nog zelf van kunt genieten?

Ik wil het beste van twee werelden en hopelijk kom ik een eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten