dinsdag 28 juni 2016

Het begin van een reeks

Zoals in de vorige twee posts aangegeven is het voornemen om maandelijks €1.000 af te lossen in onze aflossingsvrije hypotheek en eenzelfde bedrag in te leggen in ETFs. Dat hebben we in juni voor de 2e keer gedaan, het begin van een reeks :)

ETFs
Omdat de twee ETFs die ik (tot nu toe) aankoop een verschillende waarde hebben, probeer ik elke keer een zo gunstig mogelijke berekening te maken. Je kunt namelijk alleen maar hele ETFs aankopen. Omdat ze en verschillende onderliggende waarde hebben en ik uiteindelijk ongeveer 50/50 in wil leggen, is dat nog een heel gepuzzel, want het restsaldo (het zou toeval zijn wanneer je voor exact €1.000 zou kunnen inkopen) staat niks te doen op de beleggersrekening. Naarmate ik meer ETFs in mijn bezit heb, zal de aankoop zich vanzelf uitmiddelen omdat de aanschaf een steeds kleiner deel van het totaal gaat vertegenwoordigen.

Naast restsaldo ondervond ik deze maand ook dat deze ETFs elk kwartaal dividend uitkeren. Nog niet heel veel gezien het beperkte aantal stukken dat ik in mijn bezit heb, maar toch al €14. Mooi meegenomen, en volgende maand probeer ik de rekensom weer zo te maken dat ik ook dit extraatje mee kan inleggen.

Hypotheek
Met een nieuwe aflossing neemt ook deze maand ons bruto maandbedrag af met €4,25. Het zijn kleine stapjes, maar ook die moeten gezet worden.

Waar we meer naar uitkijken is de laatste termijnbetaling van onze onderhandse lening. Over drie weken is het zo ver en vanaf dat moment houden we €400 meer per maand over. Tegen die tijd zal ik weer een keer het woonlastenoverzicht delen, de sneeuwbal begint te rollen!

1 opmerking:

  1. 400 euro, toch weer een mooie mijlpaal! Ik ben nieuwsgierig naar je nieuwe woonlastenoverzicht.
    Een sneeuwbal hoort te rollen rollen, maar las bij Rentenier dat de hagelstenen letterlijk als tennisballen zijn ingeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen