dinsdag 16 augustus 2016

Oversluiten - Nog even geduld

We hebben nagedacht over onze hypotheekrente, maar moeten voor dit moment toch nog even geduld hebben. Zoals puntje 4 van mijn vorige post aangaf, alle berekeningen waren er op gebaseerd dat onze uitstaande schuld <90% van de woningwaarde zou zijn. Helaas blijkt na uitvoerig overleg met een aantal taxateurs dat we daar nog niet aan zitten. We zitten nog zo'n €10.000 boven die drempel.

Met onze huidige maandelijkse aflossingen van €1.000, iets meer dan €600 groei van onze opbouwspaarrekening en ook een extra storting in die zelfde opbouwspaarrekening die we in februari willen doen, moet het zeker lukken om hier over een half jaar aan te voldoen. Daardoor is het voorwerk zeker niet voor niks geweest, al zullen de getalletjes iets verschillen. Ik kom er op terug!


3 opmerkingen:

 1. Ben je er al uit, vroeger duurde een moment geduld aub hooguit 5 minuten.
  Saved by the bell

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geld is tijd of tijd is Geld, wanneer ga je oversluiten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weinig activiteit hier van mijn kant omdat we momenteel in een status quo zitten. Zoals hierboven aangegeven ga ik oversluiten weer overwegen na onze storting in de opbouwspaarrekening die we gepland hebben voor februari. Dit omdat dan ons nieuwe fiscale jaar voor dit product weer ingaat en we dit jaar al maximaal hebben gestort.

  BeantwoordenVerwijderen